حضرت امام خمینی(ره) خطاب به مردم شریف ایران فرموده اند: همه شما، همه ما زن و مرد، هر مكلف، همانطور كه باید نماز بخواند، همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین كند.
امام خمینی (ره) حضور مردم در انتخابات را ثابت كننده اقبال آن ها به اسلام می دانستند و در این باره تاكید داشتند: باید ملت شریف بدانند كه انحراف از این امر مهم اسلامی، خیانت به اسلام و كشور است و موجب مسئولیت عظیم امت است.
حجت الاسلام و المسلمین ‘فلاح زاده’ كه نظرات فقهی مقام معظم رهبری را تشریح می كنند در پاسخ به سوالی، نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای را این گونه بیان كردند: به نظر حضرت آقا برای كسانی كه شرایط را دارند و امكان شركت در انتخابات برای آنها وجود دارد؛ واجب است.
آیت الله العظمی ‘ناصر مكارم شیرازی’ لزوم شركت در انتخابات را این گونه بیان كردند: ترك شركت در انتخابات، بدون عذر شرعی جایز نیست.
آیت الله العظمی ‘سیستانی’ دیگر مرجع بزرگ شیعیان نیز شركت در انتخابات را واجب عینی دانستند.
آیت الله العظمی ‘صافی گلپایگانی’ شركت در انتخابات را حفاظت از دین دانسته و می گوید: همه صحنههایی كه مردم حضور دارند، برای آن است كه میخواهند دین را نگه دارند و در برابر دشمنان اسلام صف آرایی كنند و اجتماعاتی با این شكوه و عظمت، با انگیزهای جز حفظ دین فراهم نمیشود.
آیت الله العظمی ‘فاضل لنكرانی’ مرجع فقید شیعیان نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه اگر شوهری همسر خود را از شركت در انتخابات و خروج از منزل برای این كار منع كند، آیا زن می تواند بدون اذن او از منزل خارج شده و در انتخابات شركت كند؟ می گوید: در واجب عینی، اذن شوهر به هیچ وجه دخالت ندارد.
آیت الله العظمی ‘جوادی آملی’ در لزوم شركت در انتخابات این گونه بیان می دارد : هیچ كس بدون عذر شرعی از فیض رأی دادن محروم نشود و دیگران را هم حتماً تشویق كنیم كه در انتخابات شركت كنند.
بررسی نظرات سایت های سایر مراجع به دلیل مشكلات فنی این سایت ها، میسر نشد.